Per Hetland (t.v.) synes det er greit med Iveland. Roy Bergkvist (t.h.) ville heller slått Vennesla sammen med Kristiansand. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Jeg ventet dette. Vennesla er storebror. Da bryr ikke folk seg så mye om kommunesammenslåing. Hadde temaet vært Kristiansand, måtte vi nok ha flyttet til Filadelfias sal som tar over 1000, sa ordfører Torhild Bransdal.

30 ganger færre

Mens 150 ivelendinger (12 prosent av befolkningen) stilte opp i ivelandshallen mandag, var det kanskje rundt 75 venndøler (0,5 prosent av befolkningen) i kulturhuset torsdag.

Per Hetland (t.v.) synes det er greit med Iveland. Roy Bergkvist (t.h.) ville heller slått Vennesla sammen med Kristiansand. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Da trekker vi fra de rundt 20 politikerne som måtte være der og ivelendingene som kom.

Splittet

På nest bakerste benk satt Per Hetland og Roy Bergkvist. De tror de fleste i Vennesla ikke mener så mye om kommunegrensen til Iveland. Selv var de splittet.

— Jeg synes vi godt kan slå oss sammen med Iveland. Vil Iveland, er det greit for meg, sa Hetland.

— Ikke tale om. Alt av handel og arbeidsplasser ligger i sør. Vi skulle sett sørover og gått mot Kristiansand, sa Bergkvist.

— Nei, nå altså, sa Hetland. - Da hadde vi blitt slukt. Vi kan ikke slå oss sammen med Kristiansand.

Les også:

Parkert

Nå ble den løsningen parkert av KrF og Ap, Sp og Frp i september i fjor. Etterpå ble det forhandlinger med Iveland. Der skal folket si sitt i folkeavstemning. Venndølene skal høres gjennom en spørreundersøkelse.

På møtet i kulturhuset holdt både Torhild Bransdal og Iveland-kollega Gro-Anita Mykjåland innlegg. Det samme gjorde en representant fra fylkesmannen.

Mange vi snakket med sa de kom for å få informasjon og høre hvordan politikerne tenker. De mener svært lite om kommunegrensen mellom Vennesla og Iveland.