LSK i 100 avgjorde finalen

Fornebu (NTB-Sjur Natvig): To herlige scoringer i løpet av 100 sekunder i annen omgang vendte kampen da LSK Kvinner fullførte sin dobbelttriumf med 3-1-seier over Trondheims-Ørn i cupfinalen.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Lene Mykjåland og Mimmi Löfwenius scoret hvert sitt mål alene med keeper, begge spilt fram av Isabell Herlovsen. Sistnevnte punkterte kampen da hun løp ballen i mål etter samspill med Emilie Haavi og Mykjåland et snaut kvarter før slutt.

Ørn sjokkerte storfavoritten og ledet fortjent ved pause etter scoring av Lisa-Marie Karlseng Utland, men orket ikke å henge med da LSK flyttet fram gode Mykjåland og la inn et par nye gir i annen omgang. Det hjalp heller ikke at lagkaptein og stopperkjempe Solfrid Andersen Dahle måtte gi seg halvveis.

LSK hentet NM-tittelen for kvinner til Romerike for første gang siden forløperen Setskog/Høland ble cupmester i 1992, men laget holdt også liv i en tradisjon. For 11. år på rad gikk kongepokalen til en klubb fra Oslo eller nærmeste omegn.

Ikke siden Medkila ble norgesmester i 2003 hadde et lag hjemmehørende utenfor Oslo og Akershus scoret i cupfinalen. Etter 25 minutter lørdag var det slutt på den ventetiden, og igjen kom scoringen fra Nord-Norge. Utland fra Mo i Rana nikket Trondheims-Ørn i ledelsen.

LSK Kvinner produserte en periode halvsjanser på løpebånd, men midtveis i første omgang var det Ørn som kom til de første store sjansene. Bare en kjemperedning av Nora Neset Gjøen i det 23. minutt nektet Tina Fremo scoring på et flott langskudd. Det utsatte bare Ørn-jubelen, for etter et hjørnespark slo Andrea Haugstøyl inn fra høyre, og Utland fikk gå opp og styre ballen perfekt i lengste hjørne utenfor keepers rekkevidde. (©NTB)

Publisert: