— Saken min ble henlagt fordi ingen så ansiktet på den som sparket meg. En av kompisene mine så meg ligge på bakken og bli sparket. Han stormer til, men da stakk han som sparket fra stedet, og jeg blir liggende igjen. Det finnes dermed ingen direkte bevis, sier Nordhammer til Fædrelandsvennen.

Erkjenner ikke straffskyld

Forsvarsadvokat Monica Haugedal representerer en av de siktede.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene, verken det han er tiltalt for eller det som er henlagt, sier hun.

Advokat Bjørge Usterud Tveito representerer den andre siktede. Han er på ferie, og ønsker ikke å uttale seg i saken.

De to som har vært tiltalt har tidligere hevdet at de handlet i nødverge. Det avfeier Nordhammer.

— Det er en barnslig påstand for å unndra seg skyld. Da jeg kom til legevakten passet jeg på å få tatt bilder av hendene mine, for å dokumentere at jeg ikke hadde slått selv. Jeg hadde ingen merker, hevder han.

Henlagt på bevisets stilling

De to kameratene var skjærtorsdag ute på byen sammen med venner. En av jentene kjente noen som skulle på en privatfest på Karma nattklubb. Etter å ha spurt fikk de bli med på festen. Guttene har tidligere sagt at de ble tatt imot og ble påspandert alkohol. Ingen vet hvorfor de tilsynelatende uten forvarsel ble sparket og slått.

Politiadvokat Cecilie Pedersen Hille bekrefter henleggelsen.

— Påtalemyndigheten mener det er tilstrekkelig bevis for at det er utøvd vold fra begge de to tiltalte mot den ene av de fornærmede. På samme kveld blir det utøvd vold mot den andre fornærmede. I denne andre situasjonen er hendelsesforløpet mer uklart. Vi har dessverre ikke klart å danne oss et fullstendig bilde av situasjonen, og hvem som har utøvd vold mot hvem, sier hun.

Stefan Fredriksen er på ferie i utlandet, men sier han ble sjokkert da han hørte om henleggelsen.

— Jeg er glad for at de går videre med min sak, men det er tragisk at Fredriks sak blir henlagt. Han var like utsatt som meg, sier han til Fædrelandsvennen.

Henleggelsen kom overraskende på Nordhammer.

— Jeg møtte jo opp på stasjonen med blod i bakhodet og vitner med meg. Jeg trodde jeg hadde en god sak, sier han.

Politiadvokat Pedersen Hille understreker at det ikke er noen tvil om at Nordhammer ble utsatt for vold.

— Det er ingen tvil om at han har blitt slått eller sparket. Problemet er å bevise hvem som står bak, sier hun.

Nordhammer har ikke fått snakket med advokaten sin etter at han mottok henleggelsen, og er derfor usikker på veien videre.

— Vi må diskutere veien videre. Jeg kan ikke trylle, og finnes det ikke bevis så gjør det ikke det, sier han.

— En del av meg vil bare bli ferdig med saken. Jeg har prøvd å ikke tenke på det, men det er tragisk at de kan går fri for handlingene mot meg. Heldigvis ser det ut til at de kan få straff for det de gjorde mot Stefan, det er en slags trøst, sier han.