— Det er godt å ha alle rettigheter og nå være i arbeid. Det er definitivt bedre enn å sitte hjemme og ikke gjøre noe, sier Muradi, glad over å ha fått arbeidstillatelse.

Griller i Mandal

5. juni var han tilbake på norsk jord etter at han ble tvangsutsendt til Italia 27. mai i år. Utsendelsen av tolken som tjenestegjorde sammen med norske styrker i Afghanistan, skapte sterke reaksjoner. Det førte til at Justisdepartementet snudde i saken, og behandlet søknaden om asyl på nytt.

Nå gjør han imidlertid noe han aldri har jobbet med før: å grille mat ved Marna Café i Mandal.

— Jeg er glad for jobben og kollegaene er hyggelige. Det er en ny opplevelse for meg som aldri har jobbet med grill før, men det er morsomt, sier Muradi.

Til høsten skal han arbeide med et integreringsprosjekt i samarbeid med biblioteket i Mandal og Mandal mottak.

— Øker livskvaliteten hans

Støttespiller Morten Ekeland, som har jobbet for å få Muradi tilbake til Norge, er glad for at Muradi har fått arbeidstillatelse. Han forteller at selve prosessen rundt det å få arbeidstillatelse har gått smertefritt.

— Ting har gått veldig greit, og det er kjempefint at han nå er i jobb. Jeg så at han hadde behov for å ha noe å gjøre, og det å være i jobb øker definitivt hans livskvalitet, sier Ekeland.