— Vi har det godt, vi som sitter her som kan gå til et trygt hjem i kveld samtidig som det er konflikter mange steder i verden, sa Linda Verdal (Ap) i bystyret torsdag kveld.

Hun mente det er flisespikkeri å snakke om penger all den tid det er mye nød og mange flyktninger trenger et sted å være mens de venter på svar på sin asylsøknad.

I fjor vår ba Integrerings- og Mangfolds direktoratet (IMDi) Mandal ta i mot 125 flyktninger fram til 2016, i tillegg til familiegjenforeninger. Det gikk bystyret med på.

Nå har IMDi bedt kommunen om å ta i mot flere. Men rådmann Knut Sæther advarte politikerne om det blant annet fordi det ikke er ordentlig skolelokaler for flyktningene i byen. Det er dessuten mangel på boliger og barnehageplass.

I stand til?

Spesielt Frp mente Mandal ikke kan ta i mot flere. - Jeg spør meg om vi er i stand til å integrere så mange, sa blant andre Alf G. Møll.

Alf Erik Andersen fra samme parti minnet om at kommunen står foran store kutt i nettopp den sektoren som tar i mot flyktninger.

Uwe Bongsted i Miljøpartiet sa han trodde på rådmannen om at Mandal ikke har det som trenges for å ta i mot flere, noe Siril Follerås Engedal (Sp) også var enig i.

Flertall

Det endte imidlertid med et flertall med 21 mot 14 stemmer for å ta i mot flere enn det som alt var bestemt.