— Jeg er fornøyd med at nominasjonskomiteen i Søgne Høyre skal ha en vanlig prosess og begynne helt på nytt med sitt arbeid. Så får vi la dem jobbe. Derfor sier jeg ikke noe om hva jeg har bestemt meg for, sier Severinsen til Fædrelandsvennen.

Hun legger til at hun synes ting nå er mye bedre i partiet og at hun mener det nå jobbes riktigere internt.

Les også:

Høyt på lista

— Står det Åse Severinsen øverst på lista, leder i nominasjonskomiteen Trond Reitan?

— Hun har en naturlig plass høyt på den lista, men her og nå kan jeg ikke gi noen garanti om at hun vil stå øverst. Der vil det videre nominasjonsarbeidet spille inn, sier Reitan.

Trond Reitan, leder av nominasjonskomiteen i Søgne Høyre, sier han tar til etterretning motstanden mot den nye nominasjonsmodellen, og finner det uproblematisk å gjøre sånn som de alltid har gjort det. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Søgne Høyre har bestemt seg for å droppe eget ordførervalg, og går tilbake til den gamle og velkjente nominasjonsmodellen, etter kraftig intern uenighet.Fædrelandsvennen omtalte nylig striden rundt nominasjonsprosessen i lokalpartiet, som gjorde at sittende ordfører Åse Severinsen fant det vanskelig å bestemme seg for om hun skulle ta gjenvalg eller ikke.

På et møte mandag besluttet styret å droppe modellen med to separate nominasjonsprosesser.

Avviser nederlag

Dermed er planen om å lande ordførervalget før resten av listen, lagt i skuffen. — Ja, nå blir ordførerkandidaten valgt som en del av den totale listen, bekrefter Reitan.

— Du talte for den nye modellen, er dette et nederlag for deg?

— Nei, dette var aldri noe prinsipielt fra min side. Når det viste seg at den var litt vanskelig å håndtere, er det ikke noe problem å gå tilbake til den modellen vi kjenner, sier Reitan, og beskriver møtet som ryddig.

Varaordfører Helge Andresen, som kritiserte den nye modellen, sitter selv i styret og var med på beslutningen.

— Dette synes jeg var veldig greit, sier Andresen. Utover det ønsker han ikke å gi noen kommentar.

— Det var umulig å forholde seg til en prosess hvor jeg måtte stå alene og svare på om jeg ville fortsette. Man må vite hvem man får med seg og vite hva slags lag man eventuelt går til valg sammen med, sier Åse Severinsen.

Trond Reitan opplyser at nominasjonskomiteen samles igjen 14. oktober. De tar da sikte på å jobbe seg fram til en enstemmig innstilling, og håper å ha så mye som 25 navn på lista. I det sittende kommunestyret har partiet 11 av 27 plasser.