Dermed kan tomtene i Snik tilrettelegges. Dessuten kan et eget boligområde i Lohnestrand legges ut for salg.

Følg FVN Mandal på Facebook!

— Det er veldig gledelig, sier ordfører Janne Fardal Kristoffersen, som nå har hatt møte med fylkeskommunen og Statens Vegvesen.

Torsdag skrev vi om den prekære mangelen Lindesnes har på attraktive boligtomer. Men staten krever at det skal bygges gang- og sykkelsti før nye boligområder etableres, noe staten selv er ansvarlig for å

bygge.

I nesten 20 år har private ventet på å bygge ut i Snik. — Og nå kan de omsider gå i gang så snart vi har fått den formelle dispersjonen for å starte uten at gang- og sykkelsti er kommet først, sier Kristoffersen.

Når det gjelder Lohnestrand er det her satt av et område til boligbygging. - Også her er det nå naturlig å legge ut området for tomtesalg, sier Kristoffersen.

Leder av samferdselsutvalget i fylkeskommunen, Kåre Glomsaker, sier at han er glad for at det er enighet om å gi Lindesnes dispensasjon.

— Det er ren og skjær fornuft. Vi kan ikke sette en kommunens utvikling på vent fordi det ikke er penger til gang- og sykkelsti. Men vi jobber for at det skal bli gang- og sykkelsti til Snik i neste planperiode, sier Glomsaker.