KRISTIANSAND: I forbindelse med Verdens skolemelkdag, som arrangeres onsdag 26. september, har Melk.no kåret landets beste melkedrikkere. Og her gikk kristiansandsskolen seirende ut av konkurransen med en melkedrikker-andel på hele 97 prosent.

Fikk smoothies-maskiner Onsdag delte dermed Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og leder for oppvekststyret i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, ut flotte premier og lunsj til alle elevene på Samfundets skole. Kristiansen overrakk i tillegg, på vegne av opplysningskontoret, skolen 5.000 kroner og to smoothies-maskiner. Alle elevene fikk også gratis lunsj på Verdens Skolemelkdag — en dag som markeres i en rekke land over hele verden.

Rektor Steinar Andersen ved Samfundets skole opplyser at skolemelkordningen har hatt god oppslutning ved skolen gjennom mange år. Fokus på godt kosthold står i sentrum på skolen.

— Vi organiserer skolemelkordningen så enkelt som mulig. Elevene abonnerer på den melk de ønsker. Elevene abonnerer på den melk de ønsker. Kontoret tar seg av bestilling og registrering og sender regning til hjemmet en gang hvert halvår for den melk som barna har drukket. Elevene i 8. klasse har ansvar for utdeling av melken og orden i kjøleskapet, sier rektor ved Samfundet skole, sier Andersen.

For lite melk Verdens skolemelkdag arrangeres for å sette fokus på helsegevinstene man har som melkedrikker. Ifølge Sosial- og helsedirektoratet får halvparten av dagens tenåringer i seg for lite kalsium.

— Skjelettet utvikles frem til 25-årsalderen, og det er derfor viktig for barn og unge å få tilstrekkelig med kalsium. ¼ liter skolemelk om dagen er med på å sikre inntaket. Dessverre tror mange foreldre feilaktig at barna deres får tilstrekkelig kalsium, sier Ellen-Margrethe Hovland i Opplysningskontoret for Meieriprodukter.