KRISTIANSAND: Onsdag møter yngstemann på 20 år i Kristiansand tingrett tiltalt for innbrudd, hærverk og grovt tyveri fra Møvig skole. 23. september må hans 22 år gamle bror svare på samme tiltale i tingretten.

— Det er praktisk at sakene mot dem kjøres separat. De har begge mange forhold på seg, sier politiadvokat Bodil Folkestad Gyland til Fædrelandsvennen.

Innbruddet på Møvig skole ble meldt utpå dagen andre pinsedag. Flere vinduer var knust og dører var slått eller sparket opp. Det ble stjålet en rekke elektroniske gjenstander fra skolen.

— De erkjenner uavhengig av hverandre å ha vært på stedet, men sier at de kom etter at noen andre har vært der først. De erkjenner noe tyveri, sier Folkestad Gyland.

20-åringen er også tiltalt for tre dager senere, torsdag 19. mai, å ha brutt seg inn på Vågsbygd videregående skole og stjålet tilsvarende utstyr som forsvant på Møvig skole.

20-åringen er tiltalt for å ha ripet opp lakken på fem biler på parkeringsplassen utenfor Vågsbygd senter med bruk av kniv eller stein 1. april.

Han er også tiltalt for å ha spyttet på en arrestforva

rer og en politibetjent i fengselet i tillegg til flere tyverier. Også broren er tiltalt for å ha spyttet på en arrestforvarer.

Den 22 år gamle broren er tiltalt for å ha tatt 5600 kroner fra en konto ved å benytte et bankkort som en kamerat hadde stjålet fra en kvinne tidligere på dagen.