KRISTIANSAND: Fortsetter Bondevik, fortsetter også Gabrielsen. For Gabrielsen er det snakk om et skjebnevalg. Akkurat som Bondevik har han takket nei til Stortinget. Begge satser alt på ett kort: Fortsatt regjeringsdeltakelse.

Bondevik kommer til å endre betydelig på persongalleriet i regjeringen hvis han danner enda en regjering. Flere sørlendinger er da aktuelle å bruke: Jon Lilletun (KrF) er selvskreven som statsråd — hvis han selv vil. Det kommer an på hvordan det går med kreftsykdommen og hvordan han selv vurderer situasjonen.

Idar Magne Holme var statssekretær i helsedepartementet i den første Bondevik-regjeringen, og er en het kandidat til en ny statssekretærpost. Peter Gitmark (H) er trolig uaktuell. Han kommer inn på Stortinget. Han vurderes som altfor fersk til statsrådpost.

Dagrun Eriksen er nestleder i KrF, og kan komme inn i regjeringen som statssekretær hvis stortingsplassen ryker. KrFs ordfører i Lyngdal, Hans Fr. Grøvan, kan også være aktuell. Det samme kan sies om Flekkefjord-ordfører Sigmund Kroslid. 23 år gamle Karen Marie Harkmark fra Mandal snakkes om som en ny stjerne i KrF, og hun kan få statssekretærjobb eller jobb som politisk rådgiver.