FARSUND: Voldssaken mot Høyre-leder Thales Torkildsen er ferdig etterforsket og sendt til jurist for vurdering, skriver Farsunds-Avis.no.

— Vi har foretatt avhør av både gjerningsmann og de fornærmede. Saken anses som ferdig etterforsket fra vår side og er sendt til jurist for vurdering og eventuell påtale, sier lensmann Kåre Unhammer.

Lensmannen sier at det foreligger en anmeldelse for legemsfornærmelse og Thales Torkildsen har status som mistenkt i saken.

Sprikende forklaringer Det var på et nachspiel i Høyre-politikerens hjem natt til lørdag at voldsepisoden fant sted. Torkildsen har ovenfor fvn.no bekreftet at han utøvde vold mot to homofile menn.

Årsak til hvorfor politikeren valgte å bli fysisk mot de to mennene er uklar. Partene har gitt forskjellige versjoner av hendelsesforløpet natt til lørdag.

Politikeren på sin side hevder at mennene hadde aktiv sex i badstuen hans, og at han derfor følte seg umyndiggjort i sitt eget hjem.

De to fornærmede har ovenfor fvn.no sagt at de synes det var ubehagelig å være i badstuen med politikeren, og valgte derfor å dra fra stedet. Da skal politikeren ha reagert med vold.

Tiltale tidligst neste uke Hellek Rue er jurist i saken.

— Vurderingen blir nå om det trengs mer etterforskning i saken, eller om det skal utøves reaksjon i en eller annen form. Et mulig utfall er at det tas ut tiltale mot den mistenkte, sier Rue til Farsunds-Avis.no.

Juristen vil tidligst se på saken i neste uke.