KRISTIANSAND: — Vi er bekymret for den planlagte broa over Topdalselva og bygging av vei langs Kjeviksanden opp til flyplassen. Kjeviksanden er en type strandområde som det er viktig at vi bevarer, sier seksjonsleder Tom Egerhei ved fylkesmannens miljøvernavdeling.Miljøvernavdelingen mener den planlagte broa kan bli svært kontroversiell i forhold til erosjonen og massetransporten i elva. Brokar vil dessuten innsnevre elva, og øke flomfaren, og fylkesmannen varsler at han vil Norges Vassdrags- og Energidirektorat konsesjonsbehandle et så stort inngrep.Helst tunnel under elva

Egerhei sier en lang tunnel under både rullebanen og under elva ville vært den aller beste løsningen: - Vi har ikke foreslått det. Men miljømessig ville dette vært en bortimot ideell løsning, sier han.Etappe to av utbyggingen av ny vei mellom Kjevik og E-18 er miljøvernavdelingen mer positiv til:- En tunnel under Moneheia har stor miljømessig positiv betydning, ikke minst for strandsonen på Hamresanden, sier Egerhei.Innsigelse?

Han vil ikke svare på om fylkesmannen vurderer å varsle innsigelse hvis ikke veivesenet og kommunen følger opp miljøvernavdelingens innvendinger.- Det har vi ikke diskutert. Den vurderingen må vi ta når de konkrete byggeplanene foreligger, sier han.Kristiansand kommune er i gang med å planlegge utbyggingen, og bystyret har også bedt om at tunnel under rullebanen vurderes.- Det vil fordyre prosjektet. Hvor mye, er umulig å si nå, sier plan- og bygningssjef Arne Buli.