Isefjær: — Haha. Så gøy med plutselig besøk av Ræga. Men det skal mye til for å overraske oss. Vi tåler det meste, sier Bjørg og Per Dagfinn Stueland fra Karmøy. De ligger og soler seg på stranden på Isefjær, helt frie for skjemmende merker etter bikini eller badebukse. Som resten av strandløvene er de kliss nakne.

— Det er så deilig å slippe den der kroppsfikseringen. Vi er så vant til å se folk uten klær at vi slipper å tenke på at alt må være perfekt, sier de to.

— Og så er det godt å slippe den der våte, fæle badebuksen, sier Per Dagfinn.

Hennes Majestet Ræga tok turen for å kaste glans over de lettkledde. Her samles opptil 60 stykker til late dager om sommeren. Når Majesteten kommer er det glissent på stranden, bare 10-15 stykker.

Om sant skal sies har forresten ikke Ræga heller noen gang hatt klær på seg.

Isefjær er foruten naturiststrand, kjent for en ting: de har veldig ofte den høyeste badetemperaturen. Torsdag var den oppe i 19 grader.

— Fordi vi ligger i ei bukt. Her varmes det fort opp, sier daglig leder av Sørlandets Naturistsenter, Magne Nodeland, kun iført sandaler.

Eller kan det være andre gode forklaringer på varmt badevann?

Majesteten tar en spasertur rundt på den lille stranden. Rundt 15 solhungrige sliter strandhåndklærne sine. Noen står med rumpa bar på en båt langt der ute.

— Oh, that must be the queen of shrimps, sier en hollandsk kvinne når hun ser Ræga komme gående.

Så riktig kan man ta.

— Det er første gang vi har fått kongelig besøk her ute. Dette er noe av det beste som kunne skje, sier Magne Nodeland.

— Det er frihet å gå uten klær. Først når folk har tatt av seg alle klærne, kan du la være å prøve å forestille deg hvordan folk ser ut.

Men bader- det gjør han ikke. Magne Nodeland trenger nemlig 26 grader i vannet før han våger seg uti.

JonA & hilde