For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: – Dette var en veldig viktig seier. Når vi er på det nivået her så slår vi alle. Laginnsatsen i dag står det virkelig respekt av, det var helt fantastisk. Sukkevannshallen er et fint sted for oss å være. Nå er vi med, og dette tar vi med oss til den viktige kampen mot Stord til helgen. Vi har fortsatt muligheten til å avgjøre det her selv, sier KIF-trener Per Ole Hansen til Fædrelandsvennen rett etter kampslutt.

KIF åpnet oppgjøret i Sukkevannshallen bra, og ledet en stund 10-7 over laget fra Drammen. En timeout fra bortelaget etter 18 minutter av første omgang, førte til at Drammen tok mer og mer over, og gjestene kunne gå til pause med en 13-15 ledelse.

Bra andreomgang

I andre omgang gikk Drammen opp i en 14-18 ledelse, før en utvisning på strekspiller Vegard Strand brakte KIF inn i kampen igjen. Flere spillere stod frem og kriget hjemmelaget tilbake i kampen. Spesielt Henrik Westgaard tok mer ansvar og satte viktige baller i nettet bak Drammen målvakt, Lars Olav Olaussen.

Etter 13 minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen 20-19, og selv om det ble dramatisk på slutten gav hjemmelaget aldri fra seg ledelsen, og kunne til slutt slippe jubelen løs i Sukkevannshallen.

Banens beste, Henrik Westgaard, synes det smakte veldig godt med en seier over Drammen.

– Det var deilig i dag. Laget begynte litt trått, men vi leverer en sinnssyk bra andre omgang. Nå er vi halvveis til å holde oss, og vi skal bare pøse på til sesongslutt, lover bakspilleren.

Tungt

Preben Nilsen gjorde comeback for KIF etter lang tids sykdom, og var med på å snu kampen til KIFs fordel. Nilsen selv synes det var godt å endelig være tilbake på håndballbanen igjen.

– Dette var første kampen siden mot Sandefjord før jul. Det er godt å være tilbake, selv om det var sinnsykt tungt der ute, sier Nilsen.

Vingen har spilt håndball i 12 sesonger, og det nærmeste han har vært seier mot Drammen var en uavgjort borte.

– Det er alltid godt å slå Drammen. Det her er første gangen, og jeg har aldri vært i nærheten av å slå Drammen tidligere, smiler Nilsen.

Tror KIF holder seg

Drammen-trener Carl Basti Rasmussen var en skuffet mann etter kampen var ferdig i går. Han var alikevel imponert over det KIF presterte i andre omgang.

– De gjør en kjempegod omgang. Vi gjør for mange tekniske feil, mens KIF kjemper greit og viser god vilje, sier Rasmussen, som tror KIF berger plassen med det spillet de viste i går.

– Det er så jevnt i bunnen av eliteserien, men KIF har mange bra spillere, spesielt Westgaard og Wivestad, så jeg tror de kan holde seg. Men det blir tøft, sier Drammen-treneren. ,

PS: Seiren over Drammen gjør nå at KIF ligger et poeng bak Stord på kvallikplass, i og med at Stord spilte uavgjort borte mot Fyllingen i går.

havard.karlsen@fedrelandsvennen.no

KIF— Drammen 27-25 (13-15)

KIF: Ole Kristian Hapnes, Svenn Erik Medhus, Adin Sehovic, Kjetil Lande 7, Preben Nilsen 3, Preben Evensen 3, Atle Amundsen 1, Jon Syvertsen, Runar Birkeland, Harald Wivestad 5, Sead Hasic, Ole Petter Knudsen, Henrik Westgaard 8, Harald Torgersen, Christian Bothner.

Toppscorer Drammen: Anders Ruud Gundersen 7. Utvisninger: KIF 1x2 min. Drammen 2x2 min.

Dommere: Kenneth Jensen og Tom Raaum.

x BØRSENx

3 POENG: Henrik Westgaard

2 POENG: Kjetil Lande

1 POENG: Ole Christian Hapnes

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.