kristiansand: Inne i det svære teltet som for tiden dominerer Øvre Torv, var prøvene på musikalen kommet i gang. Onsdag blir det generalprøve, deretter premiere. «Hair» har premiere på Torvet 24. februar og skal deretter ha ti forestillinger fram til 5. mars.

— Nå driver vi og syr sammen mennesker og teknikk. Mye skal gjøres på kort tid, men det går bra så langt, lød det fra prosjektleder Marit Sæther i et øyeblikks pause fra konsentrasjonen.

Nettopp «konsentrasjon» var for øvrig hovedbudskapet der og da. Alle må alltid vite hva de skal gjøre. Ellers klikker det fort i samspillet mellom 50 mennesker på scenen og dobbelt så mange i andre funksjoner.

— Foreløpig tar vi nummer for nummer. Senere kommer helheten, sa Sæther.

Fontenen på Torvet er inkludert i teltet. Prosjektlederen antydet at den kan komme til å bli benyttet i forestillingen. Kanskje. Kong Haakon ville arrangørene også gjerne ha inn, men fikk ikke lov.

— Telefonboksen er inne. Hva gjør dere om en av telefonene begynner å ringe midt under en forestilling?

— Vi får vel henge av røret, da.

Det er Studentsamskipnaden i Agder (SiA) som står bak «Hair», og de medvirkende kommer i hovedsak fra Kristiansands høyskoler. Prosjektet markerer starten på Kultopia, som er ment å bli en årlig kultursatsing i Kristiansand på vintertid. SiA bidrar med 900.000 kroner til dette første prosjektet, Cultiva med 800.000 kroner. I tillegg er sponsorer inne med en del.

Store deler av scenen til musikalen stod igjen på kaia i Hirtshals under uværet forrige helg. Derfor har scenearbeiderne nærmest jobbet natt og dag for å bli ferdig i tide. Uværet og kansellerte ferjer førte til at den ene traileren måtte sendes veien om Fredrikshavn - Larvik, og den andre om Gøteborg. Utstyret skulle ha vært klart til rigging på Torvet forrige mandag, men var ikke på plass før tirsdag kveld.

rune øidne reinertsen