Prisen ble delt ut under en tilstelning i Frognerparken i Oslo forrige uke.

Klassen fikk prisen for sitt prosjekt «Spiser vi sunn mat»?

— Vi vet at barn er nysgjerrige og at de har utforskertrang. Og vi vet at framtiden trenger nye forskere. Kreftforeningen ønsket derfor å premiere gode prosjekter med temaer som har med forebygging av kreft å gjøre, sa Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel før utdelingen av spesialprisen.

— Frukt og grønt er nesten som lørdagsgodt

Første klasse på Engesland skule i Aust-Agder har forsket på om de spiser og drikker sunt. Hver skoledag i nesten syv måneder har de ført statistikk, med utgangspunkt i at de mente at de spiste sunt. Resultatene viste at det ikke stemte helt, og i prosjektrapporten kan man lese følgende: Vi har funnet at vi har brukt mye nugatti, det er ikke sunt. Det er for mye sukker og fett i disse. Etter at de en periode fikk gratis frukt og grønt på skolen en dag i uka, konstaterte de at de spiste mer, og de skriver i rapporten at alle koste seg med frukt og snakket om at det nesten var som lørdagsgodt.

— Disse konklusjonene fra prosjektet gleder oss fordi Kreftforeningen jobber for at alle barn skal få gratis frukt og grønt på skolen hver dag, sa Ryel før hun overrakte spesialprisen, en sjekk på 5000 kroner, til representantene fra klassen.

— Takk til Kreftforeningen for den flotte prisen som vi er særdeles glade for, sa klasseforstander Sigrid Retterholt som representerte klassen sammen med elev Johanne Retterholt under prisutedelingen.

Hva prisen skal brukes vet de ennå ikke.