LILLESAND/STAVANGER: — De som kjøper eller leier hytta, må jo ta med på kjøpet at de kan komme til å se litt av hvert. Men det kan jo være at noen liker å se rett inn på en nudistleir. Hytta blir jo liggende såpass høyt i terrenget at de kan se rett inn, sier Dagfinn Isefjær.

— Tanken er også å skjerme gårdshusene mine litt mot nudistene. I dag kan de kikke rett på meg. De har jo hogd ned en god del trær. Og det synes jeg ikke er noe særlig hyggelig, legger han til.

Det er 350 meter fra leiren og opp til husene på gården.

Daglig leder i Isefjærleiren, Magne Nodeland, kan ikke annet enn le av det hele.

— Dette kan jeg ikke ta seriøst. Jeg klarer ikke å bli provosert. For øvrig har vi ikke hogd noe, vi. Og uansett vil han ikke kunne se noe som helst fra gården sin, selv ikke med kikkert. Men ellers setter jeg jo pris på at han med den hytta kan øke overnattingskapasiteten her, sier han.

Det er som et innspill til kommuneplanen Dagfinn Isefjær kommer med hytte-ønsket. Til daglig bor og jobber Isefjær i Stavanger. Han har tidligere vært inne på å selge gården. Men sier han ikke selger for knapper og glansbilder.

— Begynner noen å snakke om ti millioner, skal jeg vurdere det, sier Isefjær.

— Naturistene har planer om å skjerme med hurtigvoksende prydbønner?

— Begrunnelsen skulle være at vi går og kikker under gjerdet. Det gjør vi jo ikke. Og vi trenger ikke kikke under gjerdet for å se disse nudistene. De går jo midt i veien. Så jeg skjønner ikke hvorfor han vrir det til på den måten. Han skal jo dumme ut meg hele tiden. Når jeg kommer kjørende, så går de jo nakne rett i veien. I fjor så jeg en naken i rullestol som skulle rett inn i bilen sin. Jeg registrerer hva Nodeland skriver, men jeg tror ikke IQ-en er den største på de der nede, sier en svært arg Isefjær.