GRIMSTAD: Pengene som skulle gått til eleven, gikk i stedet til for dyr husleie og til lønn, mener Utdanningsdirektoratet.

— Vår vurdering er at disse pengene ikke er kommet elevene til gode, slik friskoleloven krever, sier avdelingsdirektør ved Utdanningsdirektoratet, Lars Gunnar Nag til NRK Sørlandet.

Skjærgårdsskolen leide opprinnelig lokaler av Stiftelsen Haslatun, og betalte 25 000 kroner i husleie per måned. I 2002 overtok Skjærgårdskirka som leietaker av skolelokalene, og husleia ble doblet.

Skjærgårdsskolen har betalt opp mot 65 000 kroner i månedlig husleie til menigheten. Mens Skjærgårdskirka fortsatt betalte 25 000 kroner til utleieren, Stiftelsen Haslatun.

Dermed fikk menigheten mellomlegget, totalt 300 000 kroner av offentlige skolemidler i 2003 og 2004. Og dette var noe av grunnlaget for at skolen i fjor mistet pengestøtten, sier Lars Gunnar Nag.

Utdanningsdirektoratet krever også tilbakebetalt 136 000 kroner som lønn til pastor Glenn Rasmussen, uten at pastoren hadde et formelt tilsettingsforhold til skolen.

Styreleder Håkon Eiken i Skjærgårdsskolen har ikke sett det foreløpige kravet fra utdanningsdirektoratet, men han mener kravet om tilbakebetaling er feil.

— Men om dette skulle være riktig, så har vi betalt det meste av det i og med at vårt tilskudd for november og desember er tilbakeholdt, sier styreleder Eiken.

I dag drives Skjærgårdsskolen uten offentlige midler. Skolen har anket den avgjørelsen, og vil ha den offentlige godkjenningen tilbake, melder NRK Sørlandet.