LILLESAND: Dramaet skjedde ved barnevernsinstitusjonen Lillesand Prosjektet natt til søndag. De to jentene på henholdsvis 15 og 17 år var alene i huset sammen med de to miljøarbeiderne.

Jentene planla å rømme fra institusjonen, og har erkjent både trusler, knivstikking og at de sperret den ene av miljøarbeiderne inne på et låst bad.

Det var ved leggetid den 15 år gamle jenta dro frem en kniv og truet miljøarbeideren inn på et bad og låste henne inne. Også den 31 år gamle miljøarbeideren ble truet av jentene, men hun klarte å sette seg til motverge. I basketaket som oppstod ble hun imidlertid påført flere knivstikk i armen.

-Noen av disse var så alvorlige at hun måtte sy fire sting etterpå, forteller lensmann Arvid Omdal til Agderposten.

31-åringen forsto at hun ikke hadde noen mulighet til å forsvare seg mot ungdommene som truet og stakk med kniv. Hun løp derfor fra huset og søkte hjelp hos en nabofamilie. Samtidig fikk hun ringt og varslet politiet.

Da politiet kom til stedet, fant de raskt ut at de to jentene hadde søkt tilflukt i ei hytte i området. Jentene ble tatt hånd om av politiet, men bare den ene av dem ble tatt med til Kristiansand for avhør. -Den yngste ble overlatt til barnevernsinstitusjonen. Den eldste ble tatt inn for avhør, men løslatt og ført tilbake til Lillesand Prosjektet i løpet av søndagen, sier Arvid Omdal.

Politiet anser saken som ferdig etterforsket etter at jentene har erkjent alle forhold til er anklaget for.