Fire personer er siktet etter skytingen i Torggata i Oslo natt til lille julaften.

– To personer ble pågrepet og varetektsfengslet før helgen. De to andre vet vi hvem er og vi regner med å kunne pågripe dem i løpet av romjula, sier vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakta i Oslo til NTB.

Den 26 år gamle mannen som ble beskutt fikk ingen skader etter skyteepisoden.

Pedersen vil ikke uttale seg om hva som kan ligge bak skytingen. Han vil heller ikke bekrefte noen av de opplysninger som er kommet om at årsaken til skytingen skal være vitneprov avgitt under NOKAS-saken i Stavanger.

De to som ble varetektsfengslet i 14 dager før helgen, fikk begge brev— og besøksforbud.

De to, en kvinne og en mann i 20-årene, fikk også forbud mot enhver kontakt med hverandre mens de er i varetekt.

NOKAS-vitner

Både 26-åringen som ble beskutt og far til kvinnen som er varetektsfengslet, skal ifølge NRK og VG ha vært vitner i NOKAS-saken i Stavanger

I begge vitneprovene inngikk gjensidige anklager om trusler knyttet opp til den rolle tiltalte Metkel Betew har spilt under NOKAS-ranet. De to vitnene hadde vidt forskjellige fremstillinger av hva som var skjedd i forkant av vitneprovene.

Skytingen i Torggata skal ifølge vitner ha vært utført av en av de to som ennå er på frifot.

– De som er fengslet er siktet etter en paragraf som omfatter gjengjeld mot aktører som har utført en handling i forbindelse med en straffesak, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim til NTB.

Gjelder ransutbytte

Når politiet etterforsker skytingen for fullt, kan det ha sammenheng med at konflikten man tror ligger under gjelder deler av utbyttet fra NOKAS-ranet.

Den varetektsfengslede kvinnen ble fengslet i januar 2005 i tilknytning til en sak som ikke hadde noe med NOKAS-saken å gjøre. Politiet foretok i den forbindelse en ransaking i farens bolig og fant rundt 2,1 million kroner som faren oppbevarte for tiltalte Betew.

Han ble deretter dømt for heleri i Oslo tingrett. Dommen var mild, men til gjengjeld valgte mannen å vitne under NOKAS-saken.

Mannen som nå ble beskutt avga også vitneprov i Stavanger, et vitneprov som i betydelig grad tok sikte på å svekke tilliten til den fremstillingen den heleridømte kom med.