LILLESAND: — Han var litt kjæreste og en hyggelig mann som jeg også hilste på. Dette var grunnen til at hun ikke ble med tilbake til Kristiansand da jeg reiste fredag 4. mars, forteller moren.

Nå frykter den 67 år gamle Lillesand-kvinnen at datteren er drept. - Jeg tror ikke hun finnes mer, men hun har ikke tatt sitt eget liv. Vi var svært gode venner, og hun kalte meg bare for mamma. Alltid har hun sendt meldinger til meg om hvor hun var. Det gjorde hun også denne fredagen i mars. Hun spurte om jeg var kommet vel hjem.

«Lena» var glad i livet og positiv og utadvendt. Hun var enormt myk og brydde seg om andre mennesker. Nå håper jeg det blir en løsning på saken. Uvissheten er mye verre enn sannheten, og jeg ber dem som vet noe, om å melde fra til politiet. Juletiden er en tid da folk er opptatt av og tenker på familien sin. Kanskje slike tanker vil bidra til at saken blir oppklart, håper moren.

Hun er full av rosende ord til rogalandspolitiets håndtering av saken. - Politioverbetjent Bjørn Torleif Vanvik er helt suveren. Jeg kan ikke få rost ham nok. Han viser en uvanlig omsorg for oss, og hele familien setter stor pris på at han holder så god kontakt med oss. Han har lovet oss at politiet skal gjøre hva de kan for å løse saken, sier Hildur Karlsen. OLE SIVERTSEN