FLEKKEFJORD: Det var klokken 11 fredag en politipatrulje i Flekkefjord fikk melding fra sykehuset om en mystisk koffert med påskriften «Ikke rør, farlig bombe».

Patruljen kontaktet umiddelbart operasjonsleder David Stamnes i Agder politidistrikt.

— Vi har helt klare prosedyrer vi skal følge i slike saker. Jeg iverksatte lokal patrulje med sikring av stedet, kontaktet Forsvaret for å skaffe et team som kan nøytralisere objektet, og satte i gang arbeid for å planlegge evakuering av sykehuset, og etablering av alternativt sykehus ved eventuell forflytning av pasienter, sier Stamnes.

I Forsvaret ble bombeteamet i Bergen umiddelbart alarmert. Samtidig ble det satt i gang jakt på et helikopter som skulle frakte mannskaper og materiell fra Bergen til Flekkefjord.

Imens hadde politiet i Flekkefjord klart å oppspore eieren av kofferten. Han er ansatt på sykehuset, og innrømmet umiddelbart at det var hans koffert. Han hadde imidlertid ikke skrevet lappen på kofferten.

— Noen andre har skrive meldingen. Jeg så den, men reagerte ikke fordi jeg visste hva som var innholdet i kofferten. Nå skal noen ha det gøy, tenkte jeg bare, sier eieren til fvn.no.

— Da avblåste vi aksjonen, sier Stamnes.

Men operasjonslederen regner absolutt ikke med at saken stanser her. Han regner med at saken vil bli forfulgt rettslig.

— Hvordan reagerer du på dette, Stamnes?

— Han kan gjerne mene dette er en spøk. Men vi må reagere som om dette er reelt. For meg er det selveste marerittet å skulle evakuere et sykehus. Det er en svært komplisert og dramatisk affære både for pasienter og pårørende, sier Stamnes.

Ettersom helikopteret ikke kom seg i lufta, har aksjonen etter Stamnes' mening neppe kostet mye penger. Derfor blir det neppe aktuelt med noe erstatningssøksmål.

— Heldigvis lekket ikke saken ut til media før faren var over. Hadde media fått tak i den, kunne det fått situasjonen til å eskalere dramatisk, sier Stamnes.