SØGNE: – Styrhuset lå med toppen oppover da jeg kom ned til brygga. Da så jeg med en gang at denne tilhører båten til Svein Eikeland, sier Bentsen til Fædrelandsvennen.

Bentsen varslet med en gang politiet som kunne fortelle at båten var savnet av eieren.

På telefon fra hjemmet sitt fra Tangvall kan en kald og forfrossen Svein Eikeland fortelle om hvorfor Bjarne Bentsen fikk styrhuset seilende inn på brygga si.

– Mandag dro jeg ut til Songvår for å gjøre dugnadsarbeid på fyret. Men da kvelden kom begynte det å blåse kraftig opp. Jeg var på vei til å kjøre innover da jeg valgte å snu på grunn av det dårlige været. Etter å ha tørket opp mobiltelefonen en times tid fikk jeg varslet familien at jeg ble liggende over på fyret. Klokken 03 på natta våknet jeg av et forferdelig uvær. Det blåste så «jækelig» at beslagene på fyrhuset ble røsket av, og de har hengt i mange år, forteller Eikeland, og fortsetter.

– Da jeg våknet på morgenen forsøkte jeg å ta meg ned til båten, men jeg klarte nesten ikke å stå på beina på grunn av vinden. Jeg tenkte at dette er rene «gale-mathias» og gikk heller tilbake til huset. Da det begynte å lysne rundt klokken 08 gikk jeg ned til brygga. Da så jeg at både skøyta og slepebåten hadde slitt seg løs. Jeg fikk ringt politiet som sendte en redningsbåt for å hente meg, sier Eikeland.

– Hva gjør du nå?

– Akkurat nå prøver jeg å få varmen i meg igjen. Det var fryktelig kaldt, og så har jeg ikke spist siden klokken 12 i går formiddag. Jeg gikk rett fra jobb og ut på Songvår. Etter hvert får jeg komme meg bort til Bentsen for å taue bort styrhuset. Det er vel bare å tenne på nå, tror Eikeland.

Slepebåten fant redningsbåten flytende ved Høllen brygge. Resten av turbåten tror Eikeland ligger et sted mellom Songvår og Salthaug, hvor Bjarne Bentsen bor.

– Båten ligger nok veldig dypt så det er nok ikke mulig å hevde den, sier Eikeland, og avslutter.

– Så lenge man har armer og bein i behold så må man se det positive i det.