KRISTIANSAND: Samarbeidet betyr at Taxi Sør nå har sjåfører i 22 av 30 kommuner på Sørlandet, heter det i en pressemelding fra taxibedriften.

— Årsaken til samarbeidet er at de små aktørene, som ikke har det økonomiske grunnlaget som de store sentralene, på sikt ikke har en sjanse til å følge den teknologiske utviklingen, sier daglig leder i Taxi Sør, Jan Aage Sletten, til fvn.no.

Han mener det er dyrt for små taxisentraler og enkeltløyvehavere å utvikle og finansiere teknologiske løsninger innen data og taksameterteknologi. Noen sentraler har ikke mulighet og teknologi for å kunne tilfredsstille de krav som lover og regler krever.

- Sikrer utkantene

Til nå har Taxi Sør hatt samarbeid med drosjeeiere i Kristiansand, Søgne, Songdalen, Marnardal, Audnedal, Hægebostad, Kvinesdal og Lillesand. Med det nye samarbeidet er også Birkenes, Vegårshei, Bykle, Valle, Gjerstad, Åmli, Tvedestrand og Risør representert i Taxi Sørs rekker, samtidig som drosjeeiere representert av I-Taxi i Grimstad, Arendal, Bygland og Evje-området nå forhandler om samarbeid.

Sletter mener utvidelsen av firmaet sikrer et bedre tilbud i utkantkommunene.

— Transporttilbudet i utkantskommunene skal også omfatte transport av skolebarn, rullestoler og funksjonshemmede. Blir det for dyrt for drosjeeierne i utkantene må de legge ned det tilbudet, sier han.

- Kanskje bedre pris

Hos konkurrenten Agder Taxi blir utvidelsen hilst velkommen.

— Vi er gode konkurrenter, for å si det sånn, sier Widar Nordgaard, daglig leder i Agder Taxi, og frykter ikke at firmaet hans skal bli skadelidende.

— Vi er godt gående. Vi setter pris på god konkurranse. Det gir kundene bedre tilgang, og kanskje bedre pris.

— Er dette et forsøk på å skvise dere ut?

— Nei, jeg tror de driver sin butikk, sier Nordgaard.

Sletten i Taxi Sør avviser at konkurransen med Agder Taxi er grunnen til samarbeidet.

— Konkurransen foregår jo i Kristiansand og andre byer. Og den er prisstyrende. Men dette er ikke et konkurranserettet tiltak. Formålet er å sikre et effektivt og godt transporttilbud for utkantene, sier han.