MANDAL: — I år har vi utvidet festivalen med en dag og starter på torsdag morgen. Det blir fire lange dager med utrolig stemning, underholdning, shopping og skalldyr tilberedt på alle måter, forteller Heidi Sørvik som er med i festivalkomiteen og til daglig jobber på Turistkontoret. De siste årene har festivalen vært besøkt av 30.000 og 50.000 gjester.I år er det tradisjonelle skalldyrbordet byttet ut med et stort mattelt. Nytt er også kåring av havfruer og havkonger. Barna kan kle seg ut og får diplom og is og hilse på kong Neptun som også i år er festivalens høye beskytter. Et skalldyrseminar skal handle om dyrking av blåskjell. Smakekveld

Et 500 kvadratmeter stort mattelt med fire hundre sitteplasser er rigget til på torvet med utsikt til scenen. Det vil være åpent fra formiddagen til sene kvelden under hele festivalen. Her vil være noe for en hver smak og en hver lommebok. Matteltet kan by på alt fra innpakkede rekebaguetter som kan tas med til skalldyrtallerker og varmretter som grillet hummer eller bacalao som kan nytes med en flaske vin. I kveld er den store smakekvelden. For hundre kroner kan du smake på alt de har å by på. Forhåndsreservering av bord er mulig, men over fire hundre plasser er allerede bortbestilt. Gamle festivaltradisjoner, som VM i rekepilling, finner sted i år også. Det danske sjøheimevernet kommer med to båter som er åpne for publikum. Alle utstillerne og bodene er på plass.