LILLESAND: Det var i september en 44 år gammel kvinne ble funnet bevisstløs i en blodpøl i sitt hjem i Lillesand. Kvinnens 46 år gamle bror ble etter noen dager pågrepet, siktet for grov vold og varetektsfengslet.

Men ettersom politiet først etter flere dager ble tipset om saken, fikk 46-åringen mulighet til å rydde og vaske bort blod i huset han delte med den 44 år gamle søsteren.

Kvinnen skal ha blitt tildelt slag og spark over hele kroppen, og politiet mener det må ha vært mye blodsprut på åstedet, som var ryddet og rengjort da politiets etterforskere kom.

Etterforskningsleder Kåre Jortveit bekrefter at Kripos nylig ble engasjert til å foreta nye tekniske undersøkelser, men han vil ikke si om det ble funnet spor etter blodsøl i huset.

Den 44 år gamle kvinnen ble liggende i koma i flere uker etter å ha blitt funnet bevisstløs på gulvet. Hun er nå ute av koma og er flyttet til et opptreningssenter på Sørlandet.

— I løpet av en ukes tid vil vi forsøke å avhøre henne, men det er usikkert om det vil komme noe ut av et slikt avhør. Hun er fortsatt dårlig, sier Jortveit.

Kvinnens bror har hele tiden nektet for at han har vært voldelig mot søsteren, men politiet skal etter en rekke vitneavhør sitte på opplysninger som kan svekke mannens troverdighet.

46-åringen ble løslatt fra varetekt for en uke siden og er nå innlagt på psykiatrisk avdeling. Han skal selv ha ønsket dette.

Mannens advokat har tidligere bedt om en psykiatrisk utredning og vurdering av den voldssiktedes tilregnelighet.

Siktede er ilagt besøksforbud i forhold til sin søster.

— Vi nærmer oss slutten på etterforskningen i denne saken. 46-åringen er fortsatt siktet for grov legemsbeskadigelse, sier etterforskningsleder Kåre Jortveit.

helge.corneliussen@fedrelandsvennen.no