— Alt er mulig på grill!Det påstår Reino Kristiansen og skryter av at han har laget femretters bryllupsmiddag til 110 gjester - på grill. Vi skal ikke lage fem retters middag til mange mennesker, men har fått gode tips til litt annerledes mat på grillen. Med litt omtanke og forberedelser kan man grille mye annet enn koteletter, pølser og flintsteik på grillen. Reino har laget grillet kongekrabbe, laksesnitsel, grillribbe og grillspyd med kjøtt og grønnsaker. Til dette kan du servere det tilbehøret du har lyst på. Skal du ha poteter på grillen lønner det seg å bake dem på forhånd, ellers blir de aldri ferdig i tide! Og aller viktigst er det å ha god varme på grillen. Om du bruker vanlig grill med trekull eller gassgrill avhenger av smak og behag.Gassgrill går fortere å varme opp og grillingen går raskere. Dessuten er det mindre søl. Men med trekull på grillen får du den ekstra gode smaken.- De fleste gjør grilling alt for komplisert. Det skal være lett, sier Reino og minner om at kjøttet må få hvile etter grilling for at det skal bli mørt og deilig. Man må ha litt tålmodighet.Kongekrabbe på grill er et godt tips. Det kan bli en knaskende lekker forrett for damene sammen med et glass kald hvitvin, mens de venter på at far skal få ferdig hovedretten på grillen.Krabbeklørne blir delt på langs og kuttet i passelige biter, krabbekjøttet pensles med klaret smør eller god olivenolje. Strø på litt kayennepepper og paprikapulver, salt og pepper og grill med kjøttsiden ned i 1-3 minutter. Dette legges på tallerken sammen med litt ruccolasalat. Et lekkert grillspyd lager du av svin- og oksekjøtt, eller bruk det kjøttet du vil, gjerne lam. Du trenger 180 g kjøtt per person. Så har du frisk ananas, squash, paprika og champinjong mellom kjøttstykkene og lar grillspydet ligge på fat en times tid med god olje og frisk, hakket basilikum.Laksefilet på 150-160 g per person: Skråkutt fileten som en snitsel, så går det fort å steke den på varm grill. Lag en blanding av pesto (gjerne ferdig på glass) 1 ss honning og 1 ts olivenolje per filet. La ligge i marinaden ca. en time i romtemperatur. Grill fileten på bare en side, og det er feil å steke den for lenge, da blir den tørr. Grillen må være god og varm. Legg den på tallerkenen med den rå siden ned på en seng av asparges. Den er forvellet og lagt over på sølvfolie på grillen sammen med litt finhakket chili og sjalottløk og olje.- Nyyydelig! sier Reino og stikker nesen nesten nedi laksen for å kjenne på lukten.- Grillribbe er også blant Reinos favrritter. Resten av juleribba blir som ny etter at den er marinert med Barbecue Hickory sauce, påstår han.Ribbe kuttes i tynne stykker og stekes i stekeovn på 180 grader i 18 minutter. Så smører du sausen på og legger på grillen.- Fantastisk godt, sier kokken, og danderer med en kokt maiskolbe. Grillribba er så saftig at du ikke behøver saus til, det vil bare ødelegge smaken, sier han.