KVINESDAL:

— Kvinesdal er vel en av de bygdene hvor det er flest utvandrere til Amerika. Utvandrerfestivalen kom i stand for å beholde noen av tradisjonene. I dag reiser folk til Kvinesdal fra Amerika for å få med seg denne festivalen, sier Andreas Stokkeland, som leder komiteen for Utvandrerfestivalen.

Festivalen braker løs med kirkekonsert førstkommende fredag, og avsluttes ikke før neste søndag.

— I løpet av festivalen har vi en rekke arrangementer fra Knaben i nord til Feda i sør. Vi forsøker å få med oss hele bygda på dette, forklarer Stokkeland.

Nytt av året er at det i år vil bli mulighet for å ta seg en båttur med den tradisjonsrike Kvina-båten, fra Kvinesdal til Flekkefjord. Dette vil gå av stabelen neste søndag, med avgang fra Klevebryggen. I tillegg blir det i år også åpen dag på Gullestad økologiske urtegård. Neste lørdag blir det en rekke arrangementer i sentrum, deriblant sceneopptredener, aktiviteter og konserter i Liknes. Samme kveld blir det også utvandrerfest i Kvinesdalhallen. Festen pleier å samle mellom 400 og 500 mennesker årlig. Ellers fra programmet kan nevnes konsert i Kvinesdal kirke førstkommende fredag, Knaben-dagen på lørdag, med blant andre Karsten Isachsen til stede, Jan Engervik-konsert i Fjotland på søndag, rekefest på Feda neste onsdag, mosjonsløp neste torsdag, Bjøro Håland-konsert i kulturhuset og countrykveld på Krågeland Kro neste fredag.