KRISTIANSAND: Hendelsen skjedde for få uker siden i fengselets åpne avdeling, hvor fangene har adgang til hverandres celler på ettermiddags— og kveldstid.De tre medfangene er nå siktet for overgrepet, som skal ha skjedd fordi offeret angivelig var politityster.- De siktede fulgte etter 34-åringen inn på cella, hvor de banket ham opp og stjal diverse gjenstander fra ham, bekrefter politiadjutant Beate Rullestad i Agder politidisditrikt.34-åringen ble påført blodutredelser og hevelser flere steder på kroppen og måtte ha legebehandling. Fire overfall

34-åringen er ikke den eneste innsatte i Kristiansand fengsel som er blitt utsatt for vold bak murene. Politiavdelingssjef Magne Storaker i Agder politidistrikt bekrefter at politiet etterforsker i alt fire voldssaker som har skjedd i fengselet på toppen av Kristiansand tinghus i løpet av de siste seks månedene. Den 11 oktober i fjor ble en tysk narkotikakurer slått ned på cella si av en medfange, etter at han hadde fortalt at han hadde hjulpet politiet.Den 3 november ble en fange slått i luftegården.Den 17 november ble en fange tildelt en springskalle og slått i luftegården. Årsaken var at han hadde vitnet ufordelaktig for en kamerat av gjerningsmannen.De 28 februar i år ble en 34 år gammel innsatt overfalt på cella si av tre madfanger. De mistenkte ham for å ha tystet.Storaker mener det er bekymringsfullt at fanger i økende grad utsettes for represalier i fengselet på grunn av rykter om at de har hjulpet politiet.Dette er til dels grove voldsssaker som skjer bak fengselsmurene. Og vi kan bare anta at mørketallene er store, fordi mange fanger kvier seg for å anmelde forholdet, sier Storaker.Storaker sier disse sakene kan være vanskelige å komme til bunns i, fordi det mangler vitner, og fordi ofrene kvier seg for å fortelle hva som har skjedd.

Advokat Kjell Myrland, representerer den tyske narkotikakureren som ble banket opp i fjor høst. Han sier hans klient ble meget skremt over det som skjedde.- Han ble skikkelig banket opp og fikk blant annet slått ut ei tann. Dette førte til at han isolerte seg i fengselet. Fengselsledelsen tok imidlertid affære og fikk plassert ham på en skjermet avdeling, sier Myrland til Fædrelandsvennen.Han sier han ikke har noen innvendinger til måten fengselsledelsen håndterte denne saken på.