Søndag holdt han informasjonsmøter på de to norske studiesentrene på Bali, Gateway College og Bali Studiesenter, som til sammen har 144 norske studenter på øya. Ambassadøren møtte studentene sammen med en sykepleier, som var på ferie på Bali, og meldte seg til tjeneste for ambassaden.

Blokkhus forteller at det står bra til med studentene.

– Det som er skjedd, har gått innpå dem, og de trenger noen å snakke med. Noen gråter, alle virker lei seg, men de har på ingen måte brutt sammen, sier Blokkhus til NTB.

Han har inntrykk av at det kun er et lite mindretall av studentene som ønsker å reise hjem til Norge så snart som mulig.

– Jeg har ikke foretatt noen formell opptelling, men det virker som de aller fleste er innstilt på å bli, sier Blokkhus.

Utrykningslag

Utenriksdepartementet (UD) sendte søndag et utrykningslag, bestående av to personer fra UD og en psykiater, til Bali. Teamet vil være på plass mandag morgen norsk tid.

– Grunnen til at vi ønsker å sende et team, er at vi vil vise omsorg for de nordmennene som er på Bali. Det har vært en tøff opplevelse, og det er viktig for dem å ha noen å snakke med, sier fungerende pressetalsmann Odd Magne Ruud i UD.

På Bali har ambassaden opprettet et senter, der nordmenn som er i området kan henvende seg, dersom de trenger praktisk hjelp eller noen å prate med.

En prest fra Sjømannskirken i Sydney ankom Bali søndag, og vil også ha sin hovedbase på dette senteret, som er opprettet på Bali Intercontinental Hotel, rett sør for flyplassen på øya.

Også forsikringsselskapet Europeiske sender et team til øya. Dette teamet består blant annet av lege og psykiater.

Ingen nordmenn

Ingen nordmenn er meldt omkommet eller skadd i terroraksjonen på Bali. Ifølge ambassadør Blokkhus er det lite sannsynlig at det vil komme opplysninger om skadde nordmenn.

– Det blir mindre og mindre sannsynlig at det skal være skadde eller omkomne nordmenn. Meldinger vi har fått går ut på at det nå bare er to døde og et par skadde som ikke er identifisert, sier han.

UD går ikke ut med noe nytt reiseråd etter terrorangrepet, men minner om tidligere utstedte reiseråd, der det anmodes om å vise aktsomhet ved reiser til Indonesia.