— Jeg vet ikke hva slags folk som gjør sånn. Det er en forferdelig måte å bli kvitt katter på. De fåt ta livet av dem på en ordentlig måte og ikke bare la de pines til døde, sier barnehagestyrer Solveig Nilsen til Fædrelandsvennens nettavis.

Første uken i august fant hun to levende og klynkende kattunger i en søppelcontainer like utenfor barnehagen. De små kattene, som lå i en gammel dukkevogn, var så forkomne at de bare måtte avlives. Like før helgen fant barnehageansatte fem nye kattunger i den samme containeren, melder Farsunds Avis. De var imidlertid så friske at barna i barnehagen fikk leke med dem.

Overgitte barn

— Barna spør hvordan mennesker kan gjøre sånn. De har vært overgitt over at noen bare kan sette små kattunger fra seg og gå, sier Nilsen.

Hun så etterhvert ikke noen annen utvei enn å gå til dyrlegen for å avlive nøstene. Kattungene var så små at de ikke kunne skaffe seg mat selv, og hun hadde ingen steder å gjøre av dem. Å levere dem tilbake til kattedumperne var utelukket, da ingen foreløpig vet hvem som står bak den makabre handlingen.

— Det er ikke dem som bor på flyktiningemottaket like ved som har dumpet dem. Vi har vært og spurt. Det må være noen i nærområdet som har kjørt dem ut her, sier Nilsen.

- Må ta mer ansvar

Hennes kollega, førskolelærer Anne Bente Berntsen, mener katteeiere må ta mer ansvar for dyrene sine.

— Har man katt, så har man katt. Hvis man ikke ønsker kattunger må man enten sterilisere mora eller gi henne p-piller. Og hvis hun likevel skulle få unger, så får man sørge for å avlive ungene selv – ikke dumpe de på denne måten. Det er helt grotesk, sier hun til Farsunds Avis.