LILLESAND:

Halvannet år av dommen i Kristiansand tingrett ble gjort betinget. Vilkåret er at mannen i løpet av to års prøvetid skal gå gjennom behandling i en institusjon i minst ett år. I tillegg har han mistet retten til å kjøre bil i tre år.

Tiltalepunktene var mange i Kristiansand tingrett. I februar stjal han og en kamerat en bil i Lillesand, og kjørte rundt med den inntil de satte den fra seg i Drammen. I mars tok han en bil i Kristiansand og kjørte med den rundt i byen. I april forsøkte han å ta enda en bil i Lillesand. Men da han skulle rygge med den, kolliderte han i garasjen.

Han er dømt for å ha oppbevart en rifle uten våpenkort og for å ha gått rundt i Drammen med en soft gun i ryggsekken. Han hadde også en batangakniv.

I mai tok han imot en skanner, 95 ølbokser og to kartonger sigaretter, til tross for at varene var stjålet fra en bolig i Birkenes. I tillegg er lillesanderen dømt for en rekke tilfeller av narkotikabesittelse.

21-åringen er tidligere blitt straffedømt tre ganger, den siste dommen var betinget og lød på to år og fire måneder. Retten finner det skjerpende at han i prøvetiden begikk nye straffbare handlinger.

Hans handlingsmønster viser at han ikke har tatt lærdom av tidligere reaksjoner, heter det i dommen. Ettersom 21-åringen nå ønsker å bli behandlet for sitt rusproblem, finner retten det forsvarlig å gjøre så mye som halvannet år av dommen betinget.