KRISTIANSAND: — Vi har vært i kontakt med datteren til Knut Steen, om mulighet til å auksjonere bort stauten på Netthandelen, sier Brandsdal til fvn.no.

Hvis den ikke blir lagt ut for auksjon på Netthandelen, har Bransdal andre planer for statuen. Gründeren har da et ønske om å plassere statuen på sitt nye industriområde i Sogndalen kommune utenfor Kristiansand.

— Vi bygger nye lokaler i Songdalen kommune hvor vi kunne tenke oss å plassere statuen. Det ville vært helt fantastisk å plassere statuen der, sier Brandsdal.

- Ikke førstevalget Hege Steen, datteren til kunstneren Knut Steen er ikke like entusiastisk til at Netthandelen skal auksjonere bort statuen.

— Det er ikke førstevalget vårt, og helt ærlig så er jeg litt negativ til den løsningen, sier Steen til fvn.no.

Hun forteller at det viktigste er at statuen oppføres på et sted hvor den passer best inn.

— Jeg vil ikke si noe sikkert og tar alle som ønsker statuen seriøst, men plasseringen er det viktigste, sier Steen.

Hun antyder dessuten at budet fra Netthandelen er i laveste laget.

— 300.000 er nok ikke nok. Den er dyr og det vil koste mye mer enn det for å få kjøpt den, sier Steen.

Landskjent monument I en pressemelding til fvn.no sier Brandsdal at grunnen for at han gjør dette er fordi han ønsker å sikre Kongen en verdig plass.

— Olav var like mye konge for oss i utkanten av landet som for innbyggerne i de store byene. Monumentet er landskjent og jeg regner med at Songdalen kommune gir meg de eventuelle bevilgningene som er nødvendig for å føre opp statuen, skriver Bransdal i pressemeldingen.