KRISTIANSAND: Trond Blattmann fikk andreplassen. Terje Næss var foreslått på andreplass, og valgte å trekke seg fra politikken da han tapte.

— Klart jeg er lei meg. Men dette er demokratiets pris, sier Terje Næss til Fædrelandsvennen.

Nominasjonskomiteen valgte, som ventet. Mette Gundersen til partiets ordførerkandidat.

AUF-opprør

Men Hege Lochner i AUF foreslo Trond Blattmann på andreplassen - og han vant avstemningen med 30 mot 21 stemmer.

— Vi ville ha Blattmann, fordi vi mener han er mer folkelig og har større ungdomsapell, sier Lochner, som beklager at Næss trekker seg. Hun var innstilt på å gi ham fjerdeplassen, etter partileder Kari Henriksen.

— Det ville jeg ikke. Enten har man tillit, eller så har man ikke. Jeg var innstilt på å sitte ved rattet, og nominasjonskomiteen ville ha meg ved rattet. Jeg stilte ikke opp for å sitte i baksetet. Sånn er det, sier Næss, som regnes som en av bystyrets mest kunnskapsrike politikere.

Beklager

Kari Henriksen beklager at Terje Næss ikke blir med videre, og hun sier hun er overrasket over avstemningsresultatet. Hun skjønner godt at Næss valgte å trekke seg.

— Dette er ikke noen politisk konflikt. Trond Blattmann og jeg har arbeidet godt sammen, sier Næss, som er fagforeningsleder på det som en gang i tiden het Falconbridge. Blattmann leder Fagforbundet i Kristiansand kommune.

Slik blir Aps valgliste foran kommunevalget 2007

1. Mette Gundersen (kum)

2. Trond Blattmann (kum)

3. Kari Henriksen

4. Erik Dåstøl Langeland (ungdomskandidat)

5. Maryam Degham Zaklaki

6. Åse Paulsen

7. Leif Oskar Hopland

8. Charlotte Antonsen

9. Anne Lønn

10. Bjørnar Knapstad

11. Leif Lyngø

12. Roald Johannessen

13. Bjørn Danielsen

14. Zurha Abdulla

15. Ivan Evensen

Dette betyr at følgende fra dagens Ap-grppe i bystyret ikke blir med videre: Bjarne Ugland, Stian Hamre, Terje Næss og Frøydis Emilie Lind og Else Tellefsen.