BIRKENES:

— Det mest negative er størrelsen på oppvekstsenteret. Det vil medføre en rektor for 700 barn og unge og over 100 ansatte. Skolen trenger en fast leder som tar ansvar, en som kan være inspirator i det daglige og være til stede for de ansatte. En felles rektor kan ikke bli annet enn en fjern leder.

Dette skriver Jan Thorvald Kjøstvedt på vegne av klubben i Utdanningsforbundet ved Valstrand Ungdomsskole.

Det reageres kraftig på forslaget fra flertallet i omorganiseringsutvalget - som også skal spare inn over tre millioner på et stramt Birkenes-budsjett. Her foreslås etablering av et felles oppvekstsenter som «gir en unik mulighet for å skape et helhetlig og samordnet tilbud til aldersgruppen 0-16 år.»

Forslaget baserer seg på en felles ledelse av skoledriften og oppvekstsenteret, men med avdelingsledelse og teamledelse knyttet til definerte skoleklasser.

Klubben skriver at for at en forandring skal lykkes, er det avgjørende at hele organisasjonen er innforstått med mål og konsekvenser.

— Vi føler at denne prosessen går for fort fram, skriver klubben. Den mener at grunnplanet ikke blir gitt en reell mulighet til å utøve innflytelse. Det blir en topptung avgjørelse.

— Det ser ikke ut til at kommunen ønsker gjennomtenkte innspill til prosessen fra brukerne og ansatte i skolen, skriver klubben.