KRISTIANSAND: Under én måned etter at 33-åringen ranet en bensinstasjon i Randesund, er han dømt til ni måneders ubetinget fengsel.

— Både politietterforskerne, våre jurister, statsadvokaten og Kristiansand tingrett har stått på og bidratt til en raskt oppklaring og til å få saken raskt opp for retten. Med flere uoppklarte ran i landsdelen er den raske reaksjonen et viktig signal å sende ut.

Det sier politiadvokat Arne Kjønstad som var aktor i saken mot 33-åringen.

Det var ved halv ellevetiden lørdag 23. april at domfelte truet en kvinnelig ansatt ved Shell-stasjonen på Rona med kniv. Han fikk med seg 4700 kroner i kontanter.

Like etter ranet kjørte 33-åringen til Hydro Texaco-stasjonen på Hamresanden. Her spilte han opp store deler av ransutbyttet på spilleautomater. Domfelte har forklart at han er spilleavhengig, og at dette har bidratt til at han hadde økonomiske problemer.

33-åringen var under ranet ruset på alkohol og medikamenter, og hadde ikke tenkt på å dekke til ansiktet. I retten forklarte han at ranet ikke var planlagt, men ble utført nærmest som en spontan handling. Da politiet oppsporet den mistenkte, la han alle kortene på bordet. Hans vilje til å samarbeide gjorde at retten reduserte straffen med én måned i forhold til aktors påstand.

33-åringen er bosatt i Kristiansand, men er utenlandsk statsborger. Han er ikke tidligere straffedømt.