MANDAL: — Når mandalittene ikke støtter opp om Jazzfestivalen, er de også med på å velge bort festivalen. Det virker som om det ikke lenger er behov for en jazzfestival i Mandal, sier teknisk ansvarlig, Jan Rune Pedersen.

Neste mandag skal ledelse og andre dugnadsarbeidere i Jazzfestivalen ha et møte der de skal evaluere årets festival samt diskutere om festivalen har noen fremtid.

— Det er klart vi er skuffet etter festivalen i år når det er tusen mennesker i byen lørdag formiddag som hører gratiskonsertene, og vi bare har rundt 600 betalende til konsertene i jazzteltet og i kirken, sier Pedersen.

Under årets jazzfestival, som ble arrangert fra 9. til 12. juni, var kirkekonserten best besøkt med 230 betalende, og dårligst besøkt var konserten til Bjørn Berge der 60 betalte.

— Vi håpte på rundt tusen betalende, og vi vet ikke hvorfor publikum sviktet. Det har alltid vært gratiskonserter ved Hestetroa, men vi har fått tilbakemeldinger på at noen synes billettene til konsertene i jazzteltet var for dyre. Selv om disse ligger på rundt 250 kroner, har vi med nasjonale artister å gjøre, og det generelle inntrykket er at folk er dårlige til å betale i Mandal, sier Pedersen.

Han legger til at de registrerer at det er færre betalende til festivalen når de ikke deler ut sponsorbilletter.

— Vi hadde ikke slike billetter i år, og savnet en del personer som tidligere har fått og brukt gratisbilletter, sier Pedersen.

På møtet førstkommende mandag skal det blant annet diskuteres om festivalen i det hele tatt skal videreføres og i tilfellet hva slags konsept en skal velge. Et alternativ kan være at konsertene blir holdt innendørs, et konsept tilsvarende Mandal Visedager. Et annet alternativ er å flytte festivalen inn i fellesferien.

— Vi er 30-35 som jobber dugnad for festivalen, og vi spør oss selv om det er verdt å fortsette hvis folk ikke vil ha den. Samtidig mener jeg Mandal vil bli fattigere uten Jazzfestivalen, sier Jan Rune Pedersen.

hanne.christine.boro@fedrelandsvennen.no