ÅSERAL: Nå har de fått 20 nye snøkanoner, som vil si at alpinsenteret har totalt 27 kanoner. Dette medfører at alpinsenteret kan åpne bakken etter tre dagers produksjonstid, mot 14 dager tidligere.

— Vi har gjort et skikkelig løft for et relativt lite alpinanlegg. Håpet er å få snøen til å ligge lengre enn tidligere år, men også dette er avhengig av en viss kulde, sier Hauge.

Han påpeker at snøkanonene vil bidra til å sikre tid, og forhåpentligvis også sikre snø ved sene påskeferier.

— Vi må gjøre det vi kan, og finne de løsninger som er mulige. Aksjonærene har investert i overkant av én million kroner i dette nye anlegget, sier Hauge.

Han legger til at kanonene nå står tett som lyktestolper i bakken, og ifølge Hauge er både trekk- og renntraseen sikret.

— Nå er jeg fornøyd. Det eneste som skal til før jeg klarer å senke skuldrene nå er at vi får en god kuldeperiode i vinter, sier Hauge.

I tillegg skal det til sesongen stå klart en ny snowboardpark på Eikerapen.

— For øyeblikket venter vi på materialer slik at vi kan starte arbeidet. Planen er å sperre av en del midtveis i bakken, der snowboardparken vil bli et eget innelukket område, sier Hauge.

— Det er viktig å ha dette i et lukket område av hensyn til sikkerheten for folk i bakken. Snowboardparken vil blant annet bestå av hopp og railes, og siden dette har vært snakket om og planlagt en god stund, er det moro å få dette realisert til sesongen, sier daglig leder Finn Olaf Hauge.