MANDAL: — Kvinnen har i avhør erkjent delvis å ha brukt kniven mot mannen, og hun framstilles for varetektsfengsling med begjæring om fire ukers brev og besøksforbud, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen til Fædrelandsvennens nettavis.

61-åringen er alvorlig skadet ligger på Sørlandet Sykehus Kristiansand. Der opplyses det ved 1430-tiden at tilstanden er stabil

Mannen skal ha gått ut mot veien etter å ha forsøkt å få kontakt med naboer. Det er masse blod på på vegger, vinduer og rekkverk i leiligheten. Ved 03-tiden i natt oppdaget en forbipasserende bilist 61-åringen vaklende blodig langs veien et kort stykke fra sin egen bolig.

— Det har vært en uoverenstemmelse mellom de to som førte til at kvinnen angrep med kniv, sier Gabrielsen. Han vil ikke opplyse noe om årsaken til krangelen eller detaljer om hva som skjedde. Men åstedet var svært blodig, og det var lett for politiets tekniske etterforskere å konstatere hvor dramaet hadde funnet sted.

61-åringen segnet om av skadene og et voldsomt blodtap etter mellom 10 og 20 knivstikk. Den forbipasserende ringe politiet og utførte førstehjelp på 61-åringen etter ansvisninger fra akuttmottaket ved Sørlandet Sykehus Kristiansand. Offeret skal ha sagt fornavnet på kvinnen, og at hun hadde gjort det.

Ambulansen kom til stede og fraktet den skadete til sykehuset i Kristiansand.

Etter et par timers etterforskning hadde politiet funnet etternavnet på kvinnen, og hennes telefonnummer. Politiet ringte henne, og hun svarte. Da befant hun seg i en busslomme ikke langt fra 61-åringens bolig, og samtykket i pågripelse.

— Hva slags tilstand befant kvinnen seg i?

— Hun var rimelig klar og visste hva hun hadde gjort. I avhør har hun gitt opplysninger som ikke stemmer helt med de sporene vi har funnet på åstedet, sier Gabrielsen.

Forskjærkniven kvinnen trolig har brukt ble funnet i leiligheten til 61-åringen. Politiet har foreløpig ikke mistanke om at de to personene har vært beruset. Det skal ikke ha vært andre til stede under knivdramaet.

— Hva slags forhold er det mellom de to involverte?

— De kan betegnes som venner, sier Gabrielsen.

Det er ikke funnet synlige skader på kvinnen, som er bosatt i Kristiansand.