1. oktober startet hummerfiske, og tradisjonen tro kan du følge «Hummerteina direkte» på våre nettsider.

Streamen blir levert av Havforskningsinstituttets forskningsstasjon i Flødevigen på Hisøy i Arendal.

Forskningsstasjonen har de siste årene levert direktebilder fra en av sine hummerteiner. Det gjør de også i år. Og for å gjøre mulighetene for hummerfangst større, er inngangene i teina 0,7 cm større enn i fjor.

– Vi så at den største hummeren i fjor (39,3 cm) slet med å komme inn i kalvene. På samme sted ble det en uke etter «Hummerteina direkte» ble avsluttet, fanget et beist på 43 cm, men denne i en stor havteine med større innganger. Håpet er derfor nå å få tak i de skikkelig store ruggene som går i reservatet, sier forskningstekniker Lene Christensen til instituttets hjemmeside.

Etter planen skal hummerteina trekkes kl. 12.00 på hverdager og ved behov i helgene. Fangsten blir registrert, merket og sluppet ut igjen i reservatet rundt forskningsstasjonen. Christensen forteller at direktesendingen etter planen skal gå frem til 19. oktober.

– Teina er nå plassert på et nytt sted ved forskningsstasjonen, så det blir spennende å se om det vil påvirke de besøkende i teina. I fjor fikk jeg sms, mail og telefoner i ett, så det er tydelig at folk er interesserte, forteller Christensen.