Hummerteina direkte

Allerede første morgenen var det hummer i teina. Ved 08-tiden ble teina trukket opp på land og tømt. Vi følger Havforskningsinstituttets hummerteine direkte.

1. oktober startet hummerfiske, og tradisjonen tro kan du følge «Hummerteina direkte» på våre nettsider.

Streamen blir levert av Havforskningsinstituttets forskningsstasjon i Flødevigen på Hisøy i Arendal.

Forskningsstasjonen har de siste årene levert direktebilder fra en av sine hummerteiner. Det gjør de også i år. Og for å gjøre mulighetene for hummerfangst større, er inngangene i teina 0,7 cm større enn i fjor.

– Vi så at den største hummeren i fjor (39,3 cm) slet med å komme inn i kalvene. På samme sted ble det en uke etter «Hummerteina direkte» ble avsluttet, fanget et beist på 43 cm, men denne i en stor havteine med større innganger. Håpet er derfor nå å få tak i de skikkelig store ruggene som går i reservatet, sier forskningstekniker Lene Christensen til instituttets hjemmeside.

Etter planen skal hummerteina trekkes kl. 12.00 på hverdager og ved behov i helgene. Fangsten blir registrert, merket og sluppet ut igjen i reservatet rundt forskningsstasjonen. Christensen forteller at direktesendingen etter planen skal gå frem til 19. oktober.

– Teina er nå plassert på et nytt sted ved forskningsstasjonen, så det blir spennende å se om det vil påvirke de besøkende i teina. I fjor fikk jeg sms, mail og telefoner i ett, så det er tydelig at folk er interesserte, forteller Christensen.