AGDER: – Dette er et tilbud som er utarbeidet i samarbeid med russen og kommunene, forteller Arly Hauge, fylkesdirektør for utdannelse i Agder fylkeskommune, til Fædrelandsvennen tirsdag.

Russen i Kristiansand, Vennesla, Lindesnes og Grimstad oppfordres til å teste seg i etterkant av russefeiringa. Samme oppfordring går til russen i Arendal, sier kommuneoverlege Helene Rakeie til Agderposten.

– Vi har grunn til å tro at det kan ha oppstått smitte blant russen i forbindelse med helga vi har hatt. Derfor ønsker vi å tilby en frivillig test, for å få oversikt over smittesituasjonen, forklarer Hauge.

I Kristiansand oppfordres all russ til å teste seg på den mobile teststasjonen, som vil rullere mellom de videregående skolene i byen. Russen trenger ikke gå i karantene etter testing.

Hjemmeskole

I Kristiansand vil den mobile teststasjonen være plassert på disse skolene denne uka:

  • Tirsdag 18. mai: Søgne vgs. klokka 9.30-10.30 og etterpå på Tangen vgs. klokka 12.00-14.00.

  • Onsdag 19. mai: KKG vgs. klokka 09.30-14.00.

  • Torsdag 20. mai: Vågsbygd vgs. klokka 09.30-14.00.

  • Fredag 21. mai: Kvadraturen vgs. klokka 09.30-14.00.

Det opplyses videre at det på Kristiansand Katedralskole Gimle vil bli hjemmeundervisning de første tre dagene etter nasjonaldagen. Dette med unntak av 3IB som fortsetter med eksamen etter oppsatt plan.

Forebyggende tiltak

I Grimstad har Dahlske vgs., sammen med smittevernmyndighetene i Grimstad kommune, som et forebyggende tiltak bestemt å tilby russen hurtigtester for covid-19 tirsdag 18. mai.

– Tirsdag har alle russ ved Dahlske videregående skole fått tilbud om å teste seg. Vi jobber nå med å få testet hele gjengen, kommenterer Vegard Vige, kommuneoverlege i Grimstad kommune.

«Dersom hurtigtesten er positiv blir eleven innkalt til ny vanlig test. Elevene skal ikke komme på skolen i dag, tirsdag 18. mai, men følge informasjon de har fått om skolearbeid. Det er vanlig skole for dere alle onsdag 19. mai dersom hurtigtestene deres er negative», skriver Agder fylkeskommune i ei pressemelding.

Arly Hauge sier at han er forsiktig optimist med tanke på smitte blant russ på de videregående skolene i Agder.

– Ting ser foreløpig positivt ut. Jeg tror mange russ har gjort en god innsats for å redusere smittefaren. Det ønsker vi å gi honnør for, sier han.