Tre bygninger i Risør sto onsdag i brann. Tre bygninger i Risør sto onsdag i brann. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB scanpix

Tre familier husløse etter brann i Risør: – En dramatisk opplevelse

Tre bygninger i en trehusbebyggelse i Risør er totalskadet etter brann. Tre familier ble husløse.

AGDER/RISØR: – Det har brent godt, det brenner godt og det brenner fremdeles, sa Knut Odde, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen rundt klokka 06.45 onsdag morgen.

Klokka 04.45 fikk Agder politidistrikt melding om at trehusbebyggelse sto i brann i krysset Storgata/Carstensens gate i Risør.

Klokka 09.25 opplyste politiet at brannen var under kontroll. Tre bygninger er totalskadet som følger av brannen.

– Brannen er under kontroll. Tre bygninger er totalskadet. Et fjerde bygg er det begrenset skader på. Det vil bli iverksatt taktisk og teknisk etterforskning i forbindelse med brannen når brannen er slokket og avkjølt. Ingen personer er savnet eller skadet pr. nå, skrev politiet på Twitter.

Driver med etterslokning

Flere bygninger i området Storgata/Carstensens gate i Risør sto i brann onsdag. Brannen spredte seg til trebygninger, og de tilstøtende bygningene ble evakuert. Foto: Hans Petter Gruber Bjerva/Aust Agder Blad/NTB

Seinere på formiddagen uttalte Agder politidistrikt at brannvesenet driver med etterslokning på stedet.

– Brannvesenet er på stedet og driver med etterslokning, mens vi har en patrulje der oppe for å bistå i forbindelse med evakueringsarbeid, sa operasjonsleder i Agder politidistrikt, Lars Hyberg, til Fædrelandsvennen.

Tre familier ble husløse

Tre bygninger er totalskadet etter brannen i trehusbebyggelsen i Risør onsdag morgen. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB scanpix

Ifølge politiet ble det gjort rede for alle beboerne. Politiet måtte bryte seg inn og vekke folk da de evakuerte beboere under den voldsomme brannen i trehusbebyggelsen. Tre familier ble husløse.

– Det var nokså kaotisk da vi kom dit. Vi måtte bryte oss inn i flere leiligheter for å vekke folk og få dem ut. Det var nok en dramatisk opplevelse for dem som bor der, sa innsatsleder Odd Holum i Agder politidistrikt.

– Preger byen veldig sterkt nå

Flere bygninger sto i brann i Risør onsdag morgen. Foto: Hans Petter Gruber Bjerva/Aust Agder Blad/NTB

Rundt 30 personer ble evakuert til rådhuset i Risør etter brannen.

– Vi har samlet 25–30 personer på det gamle rådhuset i sentrum. Det er det varmt og godt, og vi har kaffe, mat og ulltepper hvis noen trenger det, sier Risør-ordfører Per Kristian Lunden til NTB.

Lunden beskriver at befolkningen i Risør er preget av brannen.

– Det preger byen veldig sterkt nå. Den store frykten vi har, er brann som sprer seg, sier ordføreren.

Ikke meldt om personskader

Ordfører i Risør Per Kristian lunden under en pressekonferanse i etterkant av brannen onsdag morgen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Det er ikke meldt om personskader. Ei pleietrengende kvinne ble kjørt bort med ambulanse, men hun skal ikke ha vært skadet.

Brannvesenet hadde ennå ikke kontroll over brannen i Risør sentrum ved 07-tiden onsdag. Klokka 09.25 opplyste politiet om at brannen var under kontroll. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB

Brannen oppsto i et næringslokale i sentrum, hvor det også er en god del privatboliger.

Ifølge kilder på stedet begynte det å brenne i vaskeriet i Storgata, skriver Aust-Agder Blad.

Årsaken til brannen er imidlertid ukjent.

Fanget opp av kamera

Nødetatene avbildet på stedet. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB

Det lokale brannvesenet fikk bistand av mannskaper fra Kragerø, Tvedestrand, Gjerstad, Vegårshei og Arendal.

Risør-ordfører Lunden sier til NTB at brannen ble oppdaget av varmesøkende kameraer.

– Vi har et veldig effektivt brannvesen som får god hjelp fra nabokommunene. Det var varmesøkende kameraer som var med på å oppdage brannen. Kameraene står på høyder rundt i byen og gir beskjed til brannvesenet, sier Lunden.

Onsdag morgen brant det i flere bygg i Risør. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB