— Byen har en bra ordfører, og det blir spennende å se om han tar gjenvalg. Veien videre er helt avhengig av det.

Det sier Harald Furre til Fædrelandsvennen.

Harald Furre (49) gjorde i vinter comeback etter 15 års fravær fra politikken, og er sulten på landsdelens utfordringer. Foto: Roald Ankersen

I februar ble han leder av Vest-Agder Høyre etter kampvotering mot Harald F. Andersen. Nå er spørsmålet om han vil kjempe om ordførerkjedet, dersom også Grundekjøn ønsker å fortsette.— Det er en spennende posisjon for en som er interessert i byens og landsdelens utvikling, men om det blir aktuelt, får tiden vise, sier Furre.

Evighetsperspektiv

Grundekjøn selv trives godt i rollen som borgermester, og ønsker ikke å røpe sine fremtidsplaner:

— Det er viktig å holde full fart og jobbe med et evighetsperspektiv så lenge man sitter som ordfører, sier han til Fædrelandsvennen.

Tidligere ordfører Per Sigurd Sørensen leder nominasjonskomiteen, og sier han foreløpig ikke har bedt noen om å flagge sine lyster:

— I midten av august begynner vi arbeidet for alvor, opplyser han.

Innen den tid skal alle som i dag sitter i bystyret, og sto på listen ved forrige valg, ha brukt sommerferien til å tenke gjennom om de ser for seg fire nye år som høyrepolitikere. Svaret skal de gi skriftlig til nominasjonskomiteen. I den komiteen sitter for øvrig også kulturstyreleder Randi Haukom, så dermed er det klart at i alle fall hun gir seg som politiker.

— Det er snakk om rundt 50 personer på en slik liste, og det vil alltid være en del utskiftninger, sier Sørensen.

Formaliteter

Hvorvidt ordførerkandidaten skal skiftes ut, er uklart før Grundekjøn avleverer sitt svar. Og selv om ordføreren sier han har fått oppfordringer om å fortsette, er han nøye med formalitetene:

— Jeg svarer partiet og nominasjonskomiteen i henhold til de frister vi er enige om, sier han.

Harald Furre (49) er i dag direktør ved Oxford Research, og gjorde i vinter comeback etter 15 års fravær fra politikken. Nå knyttes det spenning til hvor tungt han vil markere seg.

— Går du for førsteplassen eller ingen ting? Eller kan du akseptere en plass lenger ned på listen?

— Det får vi se på. Men det er klart at når du har vært med i politikken tidligere, er det mest interessant å gå fullt og helt inn. Å spekulere rundt nominasjonsprosessen er imidlertid prematurt. Nå har jeg blitt leder av Vest-Agder Høyre og synes det er flott å jobbe med politikk igjen.

Per Sigurd Sørensen sier de ikke aktivt har begynt å rekruttere nye listekandidater:

— Vi tenker jo litt, men arbeidet begynner for alvor etter sommerferien, og vi skal ha listen klar 10. november, sier han. Selve nominasjonsmøte avholdes 25. november.

Kristiansand Arbeiderparti har ennå ikke begynt prosessen fram mot valget i 2015. — Nominasjonskomiteen blir oppnevnt i løpet av de neste 14 dagene, opplyser partileder Terje Næss.

— Vi ønsker å få listen klar relativt tidlig på høsten, slik at vi kan holde nominasjonsmøte i september/oktober og så komme i gang med valgkampen, sier han.