– Det blir en spennende prosess. Jeg ser frem til å komme på intervju og bli grundig vurdert. Jeg er et sikkert og godt kort for fellesskapsløsninger mellom de to fylkene. Jeg mener at mine kvalifikasjoner er gode, sier Vidag Kleppe til Agderposten.

Demokratene-politikeren, som er bosatt i Voiebyen i Kristiansand, sitter både på fylkestinget og i bystyret i Kristiansand.

Leder utvalg

Kleppe leder kontrollutvalgene i Vest-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune.

– Jeg tror jeg kan bli en veldig god fylkesmann for folket, og skape troverdighet og tillit. Tilsynsrollen til fylkesmannen er veldig interessant, forteller han til avisen.

Fra før av er det kjent at Øystein Djupedal har søkt på stillingen, og Svein Harberg vurderer å søke.

Kontroversiell

Kleppe er kjent for sine mange kontroversielle utspill. I februar mente han det var for mange innvandrere på biblioteket. På spørsmål fra Agderposten om han er for omstridt til å bli fylkesmann svarer han følgende:

– Nei. Jeg ble utnevnt av den rødgrønne regjeringen i 2012 til å sitte som medlem i utlendingsnemnda (UNE), som behandler alle vanskelige utlendingssaker. Det beviser at til og med de rødgrønne har tro på meg som en seriøs og grundig bidragsyter i store, viktige, prinsipielle saker. Hadde jeg ikke ment at jeg kan gjøre en god jobb, hadde jeg aldri søkt på stillingen.