Sekretariatet til kontrollutvalget hadde før torsdagens møte konkludert med at fylkesrådmann Kristin Tofte Andresen var habil i sakene som gjaldt utbyggingen til National Oilwell på Støodden. Men saken ble utsatt til neste møte 11. april.

— Kontrollutvalget har fått et innspill som vi må sjekke. Derfor har utvalget enstemmig gått inn for å gi sekretariatet tid til 11. april med å undersøke opplysningene, sier kontrollutvalgets leder, Vidar Kleppe.

Ragnar Evensen

Det er Randesund Bydelsråd som har stilt spørsmål ved hennes habilitet fordi hun er samboer med teknisk sjef Ragnar Evensen i Kristiansand kommune. Bydelsrådet mente at Evensen hadde vist et uvanelig sterkt engasjement for å la National Oilwell bygge på Støodden. Denne sterke interessen mente bydelsrådet kunne gjøre fylkesrådmannen inhabil, slik advokatfirmaet Kluge har beskrevet i en juridisk betenkning til fylkeskommunen.— For å undersøke henvendelsen fra Bydelsrådet, har vårt sekretariat gjennomgått alle møter mellom Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune i denne saken, og undersøkt hvem som var på møtene og hva som ble diskutert. Nå har vi fått et innspill om flere møter som det ikke har vært opplyst om tidligere. Dette må vi undersøke om medfører riktighet, sier Kleppe.