— Urinering på offentlig sted er et gjentakende problem, og det er stadig noen som blir anmeldt og får bot, konstaterer Hellek Rue, jourhavende jurist ved Agder politidistrikt.

Natt til søndag fikk fire personer på Sørlandet bot for urinering på offentlig sted.

I Kristiansand og Mandal

Klokka 01.35 kom den første urineringsbota i Kristiansand sentrum. Fem minutter senere fikk en person bot i Mandal. Klokka 01.58 vanket det ei ny bot i Kristiansand.

Politiet twitret deretter følgende melding: "Det kan være lurt å holde på dråpene, dyre dråper."

Meldinga ble ikke tatt til følge av den fjerde personen i Agder som fikk bot for å bruke et offentlig sted som toalett. Vedkommende ble tatt av politiet klokka 03.37. — Det er fremover mot våren og sommeren at problemet tiltar. Urinering opp mot trapper og glassvinduer blir det slått kraftig ned på, opplyser Øystein Vellesen, operasjonsleder ved Agder poltidistrikt.

- Dyre dråper

Bøtesatsene for urinering på offentlig sted er regulert i politivedtektene, og kan variere fra politidistrikt til politidistrikt. I Agder politidistrikt er bøtesatene fra 4000 til 8000 kroner.

— Normalt sett er bota 4000 kroner. I ekstraordinære, graverende tilfeller kan bota bli opp til 8000 kroner, forteller Hellek Rue, som sier at urinering regnes som tilgrising av offentlig sted.