hasj_74B7811.jpg
hasj_74B7818.jpg
fant hasj_74B7808.jpg

Pedersen driver aktivt med «geocaching», en orienteringslek der man bruker gps for å finne fram til bokser og gjenstander som ligger gjemt i naturen.

— Leter litt utenfor stien

Deltakerne skriver seg inn i loggbøker på stedene, og på nettsider knyttet til disse boksene. Pedersen var på jakt etter et nytt sted å gjemme en slik boks i Bymarka i Kristiansand tirsdag 18. mars.

Pakken med hasj veide cirka 60 gram. Pedersen veide den før han tok den med til politiet. Foto: Kenneth Pedersen

Tidligere har han sett spennende dyr og antikke gjenstander på turene sine, men denne dagen kom han over noe helt annet.— Man leter gjerne litt utenfor de vanlige stiene etter egnede plasser og skjulesteder. Det var da jeg holdt på med dette at jeg så denne pakken, forteller Pedersen.

Den lille, sorte pakken lå ganske åpent i jordsmonnet. Den hadde laget et søkk i jorda og bar preg av å ha ligget her en stund.

Kraftig hasjlukt

Pedersen forteller at han raskt skjønte at det «var noe muffens» med den.

— Jeg jobber ved en barnevernsinstitusjon og vet litt om hvordan slike pakker ser ut. Det var noe med måten den var pakket inn på. Det måtte være en grunn til at den var forsegla, mente han.

Pedersen er ofte ute i skog og mark, og forteller at han har funnet brukerutstyr på underlige plasser før. Foto: Kenneth Pedersen

Han satte seg derfor på en liten topp og lirket opp teipen for å se hva som var inni.— Da jeg tok av den innerste teipen slo hasjlukta mot meg, forteller Pedersen, som dro hjem for å veie klumpen før han tok den med seg til politiet. Klumpen veide 60 gram.

- Skjer med jevne mellomrom

Leder av uro- og narkotikaavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Hans Jørgen Beckmann, bekrefter å ha mottatt pakken.

— Den blir sendt til Kripos for destruksjon, forteller han.

Han forteller at det skjer med jevne mellomrom at folk leverer inn narkotika de har funnet i skog og mark. Hvis det er en viss størrelse på funnene vil politiet sikre spor.

— Men dette var en liten pakke og det var allerede så mange som hadde tatt på den at den sendes rett videre, sier han.

Han anslår at politistasjonen har seks-sju slike saker i året, men at det ikke er noen spesielle turområder som skiller seg ut.

- Foregår i det skjulte

Pedersen forteller at han har sett brukerutstyr i skogen tidligere. Han ble derfor ikke overrasket over funnet.

Denne pakken lå rett ved siden av en sti som brukes mye, og var heller ikke langt unna bebyggelse.

Pedersen syns det er synd at narkotika tas med ut i skogen.

— Samtidig har jeg aldri blitt plaget av folk som ruser seg her. Det er noe som foregår i det skjulte, legger han til.