— Jeg har rett og slett ikke hatt krefter til å fortsette, i fjor hadde jeg en bypass-operasjon og det koster å drive avis alene, sier Oddvar Tjomlid til Fædrelandsvennen.

Han kjøpte avisen Sirdølen i 1992, de siste årene har han drevet avisen som nettavis, med vel 2500 sidevisninger hver dag. Han forteller om et press som tidvis har blitt for mye.

— Man føler aldri at man gjør nok, man kunne alltid skrevet mer. Det er mange som kommer til meg og forteller meg ting jeg burde skrevet, og noen kommer til meg og forteller om ting jeg ikke burde skrevet. Det er vanskelig å gjøre alle tilfreds, sier han.

— Jeg har nesten blitt en litt asosial fyr til tider, noen ganger unngår jeg å dra på arrangementer fordi det forventes at jeg skal skrive om dem. Jeg kunne gått på fotballkamp og andre kulturarrangementer, men jeg unngår det.

Økonomisk sett har avisa gått rundt, men Tjomlid føler ikke lønnen står i forhold til alt arbeidet han har lagt ned. Han har egenhendig stått for alle deler av nettavisproduksjonen.

Jobben har blitt for mye, nå legges avisen altså ned. Tjomlid har et håp om at noen vil kjøpe avisa.

— Det hadde vært det beste. Siden har jo vel 6.500 artikler og 150 filmer. Dette er jo kulturminner for lokalsamfunnet vårt.