En 57 år gammel mann fra Mandal er blant annet tiltalt for å ha lurt ansatte ved Meglerhuset Sædberg til å selge ham en eiendom på Bastholmen i Søgne til 7,9 millioner kroner.

Det var rundt 20. august 2012 at mannen forledet de ansatte. Han skal ifølge tiltalen ha opplyst at han var i stand til å dekke utgiftene i forbindelse med eiendomshandelen.

Forfalsket dokumenter

Han skal ha fremlagt falske dokumenter som skal ha dokumentert hans egen økonomi, blant annet falske mailer stemplet Valle Sparebank og Buru Holding.

Det hele skal ha ført til «tap eller fare for tap for Meglerhuset Sædberg».

Båt til 1,45 mill.

I desember 2012 lurte mannen en privatperson i Mandal til å selge ham en båt, en Hydrolift C 31, til 1,45 millioner kroner, med service til 35.000 kroner.

Det hele endte med at eieren tapte 185.000 kroner på «handelen».

5,2 mill i Markens

11. januar 2013 forledet han en ansatt ved Privatmegleren til å selge han en eiendom i Markens gate i Kristiansand til 5,2 millioner kroner. Mannen skal uriktig ha opplyst at han var i stand til å betale eiendommen.

I tillegg skal mannen ha svindlet til seg deler av ei tomt til 100.000 kroner på Bastholmen i Søgne ved hjelp av falske dokumenter, og lurt meglere til å selge ham eiendommen.

57-åringen er nå tiltalt for brudd på flere paragrafer i straffeloven, paragrafer som blant annet omhandler bedrageri og forfalskning. Han er under tiltale ved Kristiansand tingrett.