En lørdag i oktober 2013 sto UP-betjent Oddmund Jensen og gjennomførte fartskontroll på E 18 ved Storemyrkrysset i Lillesand. Maks tillatte hastighet på stedet er 100 km/t.

Rundt klokka 16 kom en Audi i rasende fart på vei østover. Jensen la seg på hjul på sin motorsykkel og målte gjennomsnittsfarten først til 194 km/t over en strekning på 718 meter.

Ved andre måling var gjennomsnittlig hastighet drøye 196 km/t over en strekning på 1,5 kilometer.

Samboeren satt i bilen

Føreren av Audien, en 26-åring fra Kristiansand, reduserte hastigheten da han kom inn i trafikk. UP-betjenten satte deretter på blålys og stanset bilen.

26-åringen hadde sin samboer som passasjer. Han var åpen på at han ikke hadde førerkort og hevdet at han øvelseskjørte.

Førerkort for bil har han for øvrig aldri hatt.

— Jeg har hatt høyere målinger, men aldri på en øvelseskjøring, sa Jensen til Agderposten etter hendelsen.

60 dager ubetinget

Årsaken til at farten nesten hadde kommet opp i det dobbelte av fartsgrensen på stedet, var at det var «krise» hos ei jente samboeren var støttekontakt for, slik det formuleres i den ferske dommen mot mannen fra Kristiansand tingrett,

Straffen er satt til 90 dagers fengsel, der 30 dager er betinget. I tillegg får han sperrefrist på 29 måneder hvis han skulle ønske å ta lappen.

26-åringen er også dømt for et tilfelle av trusler og et tilfelle av brudd på besøksforbud. Saken mot samboeren som var med ham i bilen, er henlagt på bevisets stilling.